Дела Уроша Ђурића у музеју Албертина у Бечу

Седам дела Уроша Ђурића из циклуса „Беспредметни аутономизам“ насталих од 1995. до 1997. године, уврштена су у сталну поставку музеја Албертина у Бечу.

Ђурићев опус је од најранијих дана присутан на међународној сцени, док су његови радови почев од 2001. представљани у Аустрији у оквиру самосталних и колективних изложби у најзначајнијим институцијама као и у бројним публикацијама, а дела су му заступљена и у тамошњим колекцијама Museum Moderner Kunst Sammlung Ludwig у Beču и EVN sammlung u Maria-Enzersdorf.

Ђурићев рад је током вишедеценијске активности презентован од стране бројних домаћих и интернационалних кустоса као и водећих специјализованих арт-магазина широм свијета.

Активно излаже од 1989. године, а радови му се налазе у многобројним јавним и приватним колекцијама широм Европе и САД.

Музеј Албертина је основао војвода Алберт од Саксоније -Тешена 70-их година 18. века, а смештен је у палати надвојводе Албрехта у средишту града у непосредној близини чувене Бечке државне опере и хотела Сахер.

У музеју се, између осталих, чувају дела Леонарда да Винчија, Микеланђела, Рафаела, Петер Паул Рубенса, Оскара Кокошке, Рембранта, Албрехта Дирера, Густава Климта и Егона Шилеа.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се