У Острогу помен страдалницима „Олује“

Поводом двадесет пет година од хрватске војно-полицијске акције „Олуја“, када је из Хрватске протерано више од 250 000 припадника српског народа, а више од 1700 погинуло, од којих се за 770 не зна ни где им је гроб и шта се са њима десило, Српски национални савјет Црне Горе организоваће помен за невино страдале жртве у тој, како кажу, злочиначкој акцији.

Подсећајући да се од 4. до 7. августа 1995. догодио један од највећих злочина и етничко чишћење српског народа, од стране НАТО пакта и хрватских снага, у Саопштењу за јавност Информативне службе Српског националног савјета Црне Горе се истиче да је тада убијено више хиљада недужних деце, жена и стараца, и протерано преко 250 000 српског становништва са подручја Баније, Кордуна, Лике и Северне Далмације.

Помен за више хиљада невино страдалих жртава одржаће се у среду, 5. августа 2020. у Горњем манастиру Острог, наводи се у Саопштењу, уз напомену да ће сви присутни поштовати прописане мере Националног координационог тела за заразне болести везано за епидемију коронавируса.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво