"Срби за Србе, велико хвала!"

Радост у домовима Перовића и Нешковића обасјала је Кучевиште. У првој великој акцији хуманитарне организације "Срби за Србе" на простору Северне Македоније, захваљујући донацијама Срба широм света, овим двема породицама обезбеђени су основни услови за нормалан живот.

У јужној подгорини Скопске Црне Горе, на петнаестак километара од Скопља, налази се село Кучевиште, које је, историјски гледано, имало велики значај за српску заједницу у овим крајевима.

Током прве посете овом сиромашном селу, чланови хуманитарне организације "Срби за Србе" сагледали су основне потребе породица у овом крају а ових дана њихови чланови су се вратили како би породицама Перовић и Нешковић испоручили робу купљену захваљујући Србима великог срца из целог света.

Чланове делегације дочекала је табла захвалности организацији и донаторима за коју кажу да је "један је од најлеших гестова које су видели у досадашњем раду".

Хуманитарна организација "Срби за Србе" породици Перовић обезбедила је следећу помоћ: изградња и опремање купатила, сређивање водоводних и електро инсталација, сређивање две просторије, спољна изолација и фасада, PVC столарија, олуци, ормар, радни сто, замрзивач и шпорет на дрва. Укупна вредност помоћи износи 7.906 евра.

Чланови Културно-информативног Центра Срба у Македонији - СПОНА породици су донирали два кревета са душецима, док је Амбасада Босне и Херцеговине у Северној Македонији на челу са амбасадором Драганом Јаћимовићем породици уручила: кухињу, двокрилни плакар и кревет на спрат са душецима.

Породици Нешковић "Срби за Србе" урадили су PVC столарију, ламинат у две собе и плочице у предсобљу и делу кухиње. Од намештаја купљен је кауч, ормар, сто и четири столице, шпорет на дрва, електрични шпорет и фрижидер. Укупна вредност помоћи износи 2.908 евра.

Културно-информативни Центар Срба у Македонији - СПОНА породици је донирао кревет са душеком, док је Амбасада Босне и Херцеговине у Северној Македонији породици уручила: кухињу, двокрилни плакар и два кревета са душецима.

"Пуно нам је срце када видимо и чујемо толико позитивних ствари које је донела ова акција. Драго нам је да Срби у Кучевишту осећају да их српски народ није заборавио и да смо спремни да делимо и добро и зло са њима. Ово је прва велика акција наше организације на простору Северне Македоније. У наредним месецима очекују нас велики пројекти и у другим местима где живи наш народ у Северној Македонији" рекао је Игор Стевановић Орељ, члан организације Срби за Србе.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара