Наш бизнисмен производи тунел за дезинфекцију од коронавируса

У јеку пандемије коронавируса фабрика нашег бизнисмена из Русије, Мирка Латиновића, почела је производњу тунела за дезинфекцију од овог вируса на људима, њиховој кожи и коси, гаредороби и обући.

Познати грађевинар из Русије, Мирко Латиновић, последњих година раширио je своје послове и у Србији.

У јеку пандемије коронaвируса, земунска фабрика „Галеника Магмасил ДОО" почела је производњу "Санитбокса", тунела за дезинфекцију од коронавируса на људима, њиховој кожи и коси, гаредороби и обући. Истовремено освојена је и производња "Асептик" препарата за дезинфекцију руку, али и радних површина у кућама и привредним објектима.

"Ово је наш одговор на пандемију вируса корона у Србији. Циљ нам је да заштитимо људе, како оне који су у својим домовима, тако и оне који одлазе на посао и раде. Наш тунел за дезинфекцију од короне "Санитбокс" ефикасан је у борби и против других вируса и бактерија. Са 200 литара дезинфекционог средства може да заштити чак 6000 људи. Погодан је за коришћење у установама, предузећима, банкама, тржним центрима, школама, болницама, на стадионима, саобраћајним станицама и другим јавним местима" рекао нам је Мирко Латиновић, пословни човек из Москве, власник фабрике „Галеника Магмасил ДОО" и проналазач овог специфичног тунела за дезинфекцију.

Тунел личи на контролна врата каква се користе на аеродромима, с тим што је опремљен топломером за мерење телесне температуре особе која пролази, алармом који преко дисплеја упозорава ако прође особа са високом температуром. Има и бројач дезинфикованих особа, безконтактни апарат за дезинфекцију руку, лица, косе, одеће и обуће, као и камеру за видео надзор.

Приликом пролаза кроз кабину временски подесиви сензори активирају млазнице и распрскавају дезинфикатор у трајању од 2 до 4 секунде.

"Пумпа високог притиска до 70 бара преко млазница у виду магле распрскава дезинфектант у виду аеросол честица. Оне су суве и не влаже тело и гардеробу људи. Наш тунел за дезинфекцију од коронавируса је безбедан по здравље. Садржи 200 литара сертификоване биоцидне заштитне течности. Са 30 литара те течности може да се дезинфикује хиљаду људи, што га чини јако ефикасним у просторима где има много људи. За наш нови производ заинтересовани су страни и домаћи купци" открива нам Мирко Латиновић.

Латиновић је један од ретких пословних људи из дијаспоре, који већ три деценије инвестира у Србију, у којој пре тога није живео. Рођен је у српској породици у селу Смољане код Босанског Петровца. Из родног краја подно Грмеча у време СФРЈ, отишао је на рад у Словенију, где се школовао за електроинжењера. Као привредник добио је да води представништво „Искре" из Крања у СССР-у. У Москви је 1986. отворио приватну фирмуи остао са породицом у руској престоници.

Доживео је у СССР-у Мирко Латиновић распад велике државе и њеног система, перестројку и гласност, мали грађански рат, фазу олигахризма и демократије и 1992. је основао нову грађевинску компанију. Данас је део ове компанији десетак предузећа у Црној Гори, Шпанији, Италији, Швајцарској, Немачкој и Србији.

Извео је Латиновић са својим грађевинарима историјску реконструкција главне зграде централне банке Руске Федерације и њених филијала у Русији, али изградио да десетине огромних објеката у Москви, Сочију, Сибиру и централној Русији. Градио је Олимпијски хотел „Јужни" у Сочију за Зимске олимпијске игре у Русији и хотел „Хајат" у сибирском Јекатеринбургу за Мундијал 2018. године. Руски председник Владимир Путин га је наградио специјалном Граматом за успешно завршене грђевинске послове у Сочију.

"Нови миленијум и привреду карактерише нагли раст ИТ сектора, фармацеутске индустије, али и индустрије хемијских производа за заштиту људи, побољшање здравља, за лечење и негу тела. Као пословни човек реаговао сам на те тржишне изазове и инвеститрао сам капитал вредан 20 милиона евра у Србију. У производњу покретне здравствене лабораторије, "Асептик" препарата за дезинфекцију руку,"Санитхандбокса", бесконатктног апарата за дезинфекцију руку, палете кућне хемије, плексиглас баријера за аутомобиле, посебно за такси превоз, али и за разне шалтере од општинских до банкарских, за ресторане, занатске радње и продавнице. Како држава води успешно кампању заштите становништва, верујем да ће наши производи да постану популарно средство од коронавируса, који прети читавом човечанству" каже Мирко Латиновић, који планира да у Инђији изгради модерну и велику фабрику хемијске индустрије.

Пословни свет на Старом континенту зна Латиновића као успешног грађевинара, иноватора и проналазача нових техонологија у грађевинарству. Освајач је Европске награде за најбољег грађевинара у Паризу, Лондону, Москви, Београду. Освојио је Прву награду Шпаније и другу награду у Паризу на Светском бијеналу грађивинарства у конкуренцији компанија из 138 земаља за комплекс вила у Марбељи. Добитник је специјалне награде "Бизнис парнтер" 2016. године као најбољи српски привредник у дијаспори и у Србији.

Његови пословни планови су и даље везани за грађевинарство, тако да Мирко Латиновић и његова компанија "Трејдјуник" припремају нове подухвате. Планира да гради Аква парк у Земуну. У Инђији, наредне јесени, отвара другу фабрику за еклузивну производњу првих српских еколошких кућа.

"Посла у Србији за нашу компанију има читаве наредне деценије. Чекају ме и велики послови у Русији. Поводом 25 година постојања наше компаније објавили смо монографију наших највећих подухвата и награда. Желим да је уручим као дар председнику Александру Вучићу и председнику Владимиру Путину, приликом његове октобарске посете Србији. Биће то још један мој допринос снажној економској сарадњи Србије и Русије" открио нам је Мирко Латиновић, један од ретких пословних људи из дијаспоре, који деценијама улаже свој капитал и послује у Србији.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи