Завршени Дани позоришта и културе у Ловри

Традиционални вишедневни српски летњи фестивал Дани позоришта и културе у Ловри, који је ове године, због поклапања са Видовданом, укључио још неколико српских места и православних храмова, свечано је завршен у Сент Андреји.

Већ више од две деценије Летњи фестивал позоришта и културе у Ловри, данас једином већинском српском месту у Мађарској, и ове је године био место окупљања глумаца, певача, рок састава и правих заљубљеника у уметност. У току неколико дана колико је трајао фестивал у ловранском Дому културе, на Летњој сцени Српског позоришта у Мађарској смењивали су се разни културни садржаји, међу којима је било и уметника из Србије.

Према речима директора Српског позоришта у Мађарској Милана Руса, овогодишње припреме су ишле веома тешко због пандемије корона вируса, али ипак се окупио велики број уметника, не само српских већ и мађарских, а било је и гостију из Србије.

Фестивал је отворен концертом Оркестра „Бабароге", затим настављен познатом представом „Лаки Морали", Нина Манфредија, која је овде премијерно приказана, а потом је следило и низ других манифестација, а посебну пажњу изазвао је наступ Хора „Свети Серафим Саровски" који је у Ловру стигао директно из Сиднеја где су наступали у тамношњој чувеној опери.

"Фестивал је шаролик, традиционалан и ми ћемо га наставити и убудуће", поручио је Милан Рус, у разговору за Интернет РТВ „Варош" из Будимпеште, уз цитирање химне фестивала која се завршава речима „ .... сачувајте обичаје, обичаје старе, игре песме и летње фестивале".

 

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара