Подршка и помоћ за децу са КиМ стиже из Израела

У израелском граду Јафи, 27. јуна, уочи Видовдана, одржан је други фудбалски турнир "Широко срце", на коме су прикупљана новчана средства помоћи Србима на Косову и Метохији.

На турниру су учествовале фудбалске екипе навијача руских Зенита и ЦСКА, израелског Макабија и београдског Партизана.

Комплетан приход од турнира ће преко хуманитарне организације "Косовско Поморавље" (kosovskopomoravlje.org) бити упућен деци Косова и Метохије.

Иницијатори ове акције су Горан Мекић, Сандра Јанићијевић и Срђан Златановић, а помоћ је из Швајцарске послала и Виолета Зафировска.

"Атмосфера је била фантастична, сви су били расположени, насмејани, али и одговорни. Око 50 људи је са трибина пружало подршку. Са обзиром на то да је од прошлог петка повећан број заражених коронавирусом, да смо турнир одржали по стриктним мерама и да су нам због ситуације многи отказали учешће, као и чињенице да је тренутно велика незапосленост, ми смо презадовољни учинком и захвални свима на труду и времену као и донацијама, а прикупљено је 2060 евра.

Сви су дошли са маскама на лицу, држало се пристојно растојање и поздрављали смо се без грљења. Најватренији навијачи су биле супруге играча ЦСКА, који су после феноменалне игре однели трофеј кући, могу рећи, апсолутно заслужено. Међу навијачима смо имали и представнике Црвене Звезде и ОФК Београд.

Иако су Зенит и ЦСКА велики ривали, што се могло видети и у оштрини игре у финалу, сви учесници су се попут једне велике породице на крају радовали и сликали, јер нисмо заборавили да је наше окупљање хуманитарног карактера", каже Горан Мекић за РТС.

Турниру су присуствовали Михајло Трипић, први саветник и конзул, заменик шефа мисије Србије у Тел-Авиву, који је и уручио победнички пехар капитену тима групе навијача ЦСКА, потпуковник Миломир Исаиловић, изасланик одбране и Александар Николић, почасни конзул Републике Србије у Беер Шеви.

 

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара