Фолклором против короне

Брачни пар Реган, Џон и Биљана, 14. јуна је традиционално, осми пут, организовао изложбу уз коктел и дружење, догађај званичног назива "Годишњица".

Тачно у подне, најближи пријатељи и сарадници су почели да пристижу у дом Реганових у Силвер Спрингу у Мериленду, испуњавајући њихову мирну и биљним и животињским светом издашну дворишну оазу, али и део куће који је претворен у неформални музеј народне баштине.

Осам година брака и постојања уникатне ризнице ношњи и других старина, те приређивања низа манифестација у сарадњи са релевантним партнерима, Биљана и Џон обележили су призивајући успомене и освежавајући утиске гостећи посетиоце разним ђаконијама.

Вредна домаћица заслужна је за постигнути склад експоната и палете ића и пића, који је присутне одушевио, а увек љубазни домаћин да се све то сем у сећањима и дигитално сачува, док се из прикрајка холивудским шармом смеши заједничка фотографија са венчања.

"Ми смо сведоци да живот побеђује корону, а фолклор доказ опстанка културе и традиције народа у матици и дијаспори. Он је симбол обнављања на темељима наслеђа", поручила је Биљана Реган, која ни током најтежих дана пандемије није мировала, но је брижно радила на попису и конзервацији предмета из своје богате збирке.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара