Почасно признање новинару Николи Радановићу

Крајем прошле недеље у престоници Србије одржана је међународна конференција познатих под називом „Самит успешних“. Одлуком медија, новинара, телевизијских уредника и редитеља, представника културних институција међу којима је било номинованих и награђених лауреата, београдском новинару и менаџеру за односе са јавношћу Николи Радановићу, који се бави очувањем културе у оквиру многобројних пројеката, додељено је значајно признање у виду златне статуе и повеље.

Селекциона комисија је од сто номинованих и предложених културних радника одабрала тридесет најуспешнијих лауреата у различитим категоријама. Новинару и менаџеру за односе са јавношћу Николи Радановићу додељено је признање у категорији истакнутог менаџера за ширење српске културе у Србији и Европи.

Никола Радановић дуги низ година даје допринос пројектима националних културних институција, ауторским фестивалима забаве, културе, гастрономије, музичким догађајима и другим књижевним манифестацијама. Представљајући културну информативу и новинарство, повезује истакнуте уметнике Републике Србије са савезима и удружењима народа некадашње Југославије у престоницама Европе.

Добитник је многобројних признања и плакета од којих издваја и повељу реномираног фестивала „Дани Балкана 2018." у Минхену, која му је уручена у престижној дворани филхармоније Гастејг поводом 50 година од споразума о гостовањима између Немачке и некадашње Југославије за неговање културне баштине, промоцију балканских простора и истакнутих извођача и представника Балкана.

„Врло је важно да будемо прецизни у дефинисању сопствених циљева, нарочито када говоримо о маркетингу и културним пројектима које реализујемо. Ово је још једно признање које потврђује моју успешност у домену новинарства и менаџерства, али и рад са културним институцијама у дијаспори. Оно носи свакако посебну тежину јер је читава комисија једногласно дала зелено светло за пријем признања када се говори о мојој личности и стваралаштву. Делио сам радост и усхићење са осталим лауреатима, а упознао и специјалне госте из иностранства... Срећан сам!", изјавио је Радановић Никола који је током прошле године остварио сарадњу и са караваном културе и науке Мондокулт из Париза поводом концертних активности вокалне солисткиње Радио Телевизије Србије Весне Димић. Иначе, Никола је гостовао у Темишвару, Бечу, Салцбургу, Грацу, Прагу, Карловим Варима, Братислави, Будимпешти, а са Јасном Ђокић, такође истакнутом вокалном солисткињом Радио Телевизије Србије неколико пута представљао је Србију на познатим међународним фестивалима.

Члан је Удружења новинара Србије, а неки од његових интервјуа са уметницима српске јавне сцене објављивани су у рубрици „Аутори" ТВ ревије Политика и другим магазинима. Својевремено је припремао музичку емисију у којој је промовисао староградске песме вокалних солиста Радио Београда. Организовао је и давао допринос многобројним концертним и културним дешавањима у Коларчевој задужбини, Комбанк Дворани, Удружењу књижевника Србије, Дому Војске Србије, издвајајући последње, којим се веома поноси: „45 сентименталних година" Срђана Марјановића у крцатој дворани Центра Сава у Београду.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи