Дачић: Следеће недеље специјални летови за држављане Републике Србије

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић гостујући на ТВ Пинк изјавио је да Влада Републике Србије више неће организовати бесплатне летове којима је грађане враћала у земљу током ванредног стања, с обзиром да више нема грађана Републике Србије који на аеродромима чекају на повратак у државу.

Он је за ТВ Пинк рекао да ће национални авио-превозник "Ер Србија", пре него 18. маја настави са регуларним летовима, обављати следеће недеље специјалне летове за грађане који хоће да се врате, по комерцијалним условима и регуларним ценама карата.

Летови за репатријацију ће се обавити од 11. до 15. маја, а карте ће се наплаћивати по нормалним условима, рекао је министар.

У понедељак, 11. маја, лети авион за Париз, у уторак за Франкфурт, среда Беч, четвртак Франкфурт и петак Цирих, рекао је Дачић и додао да свако ко под тим условима жели да путује треба да се јави контакт центру "Ер Србије".

"Свако ко хоће да се врати у земљу може да се јави "Ер Србији" и цене карата су комерцијалне", рекао је министар за ТВ Пинк.

Дачић је подсетио да је Влада Републике Србије од почетка епидемије вируса корона, увођења ванредног стања и затварања граница, вратила у земљу око 15.000 људи који су били заробљени на аеродромима, на службеним путовањима, студенте, ђаке, туристе и да је за њих превоз био бесплатан.

Шеф српске дипломатије навео је и да се тренутно преговара са суседним државама о саобраћају за оне који живе до 50 километара од границе, који у другим земљама раде или обрађују пољопривредно земљиште.

Дачић се током гостовања осврнуо и на упућену протестну ноту европској комесарки за иновације, истраживање, културу, образовање, омладину и спорт Марији Габријел.

Министар је истакао да је Република Србија упутила протестну ноту званичницима Европске комисије због тога што је на интернет презентацији Европске уније Никола Тесла представљен као Хрват.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи