Златна MUSE Design награда за сто "Дуге чарапе"

Између 3820 производа из 50 земаља, сто "Дуге чарапе" освојио је престижну златну MUSE Design Award у категорији Дизајн производа за 2020. годину, у Њујорку, у aприлу. Награђени комад дизајнирала је Милица Марић за Wood Mood Design бренд.

MUSE Design Award је такмичење на коме учествују креативци из целог света.

Милица Марић је завршила Факултет примењених уметности у Београду 2010. Живи и ради у Чачку.

"По завршетку студија основала сам бренд WOOD MOOD DESIGN који је ове године прославио 10 година постојања. Добила сам неколико награда за дизајн производа, од чега неколико интернационалних. Награде су стигле из Италије, Брисела, Лос Анђелеса, а сада из Њујорка.

Волим да учествујем на међународним конкурсима. Поред тога што ми значи мишљење стручне јавности, сваки конкурс ме подсећа како пројекат треба да се презентује, шта све треба да га прати...кроз производњу и свакодневни живот се то негде изгуби...

Свака награда је подстицај да будем боља, да се још више трудим. У исто време ми је и подршка, када се поколебам, да ми да ветар у леђа да наставим... да знам да сам на добром путу...", каже Милица за РТС.

У свом раду Милица се увек ослањала на природне материјале. Природа је, каже, неисцрпан извор енергије и инспирације, нешто из чега је све кренуло и чему се све враћа.

"Природа је средина у којој се човек најбоље осећа, тако да се трудим да ентеријери у којим се налази WMD намештај буду прозрачни, да не оптерећују, да буду пуни боја које налазите у природи. И када развијам нови производ, трудим се да га посматрам критички и из више праваца. Постоји изрека која отприлике гласи овако: ако оцењујете неко уметничко дело, ставите га у природу, ако је у нескладу, значи да није уметност...", закључује Милица Марић.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи