"Српска разгледница из Америке", субота, РТС Свет, 12.30

У новом издању емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, пратимо неколико актуелних тема у време пандемије корона вируса.

Разговарамо прво са оцем Александром Петровићем, старешином Храма Свети Стефан Дечански на Леланд Авенији у Чикагу, да би смо сазнали како се одвијају литургије ових дана у специјалним условима и како се томе сви прилагођавају.

После тога идемо путем слике и до Канаде. О сличним темама причамо са оцем Јованом Марјанцем, старешином Храма Свете Тројице у Киченеру, у Онтарију, на широј територији Торонта. Он је такође и секретар Епархије канадске.

Рећи ће нам како ствари функционишу ових дана у Канади генерално као и у самој цркви Свете Тројице и у Епархији канадској.

У току је попис становништва у Сједињеним Државама. Пајо Јеросимић нам се јавља из града Нешвила у америчкој савезној држави Тенеси. Он подсећа све који живе у Сједињеним Државама на могућност да упишу себе и чланове своје породице као Србе, односно Serbian на енглеском.

Попис се врши само једном у десет година и веома је важан из много разлога, а поред осталог се на основу њега одређује и како ће бити утрошена поједина средства из државних фондова.

Доктор Жељко Атлагић говори о томе како ситуација са коронавирусом утиче на њега као стоматолога, али и на његову породицу, посебно што очекују принову....

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

 

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара