Међу посадом крузера "Руби принцес" и 22 Срба

На крузеру "Руби принцес", усидреном у луци у Сиднеј, налази се више од хиљаду чланова посаде из различитих земаља, међу којима су и 22 држављана Србије.

Према речима амбасадора Србије у Аустралији Мирољуб Петровић, један од наших држављана позитиван је на коронавирус и налази се на лечењу у болници.

Амбасадор каже да је његово стање стабилно и да се осећа боље, те да се очекује да ће ускоро бити пуштен са болничког лечења.

Аустралијски органи и компанија која је власник крузера "Руби принцес" траже начин за повратак посаде са брода, каже Петровић и додаје да амбасаде чекају њихове инструкције како би помогле својим држављанима да се врате кући.

"Специфична је ситуација са нашим држављанима, јер они немају аустралијске визе, али се интезивно тражи начин како да ово питање решимо", рекао је Петровић.

Он је подсетио да су се путници са тог крузера искрцали у Аустралију још средином марта без медицинске провере, због чега је, каже Петровић, против руководства те компаније покренута кривична истрага због пуштања туриста који су били позитивни на коронавирус.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара