Помоћ Фонда дијаспоре Србима на КиМ

Фонд дијаспора за матицу уплатио је 10 000 евра, односно 1.178 400, 00 динара, ургентне помоћи за ублажавање тешке хуманитарне ситуације Срба на Косову и Метохији.

Ова помоћ уследила је као одговор на Апел владике Епархије рашко-призренске Теодосија, да се покрене широка акција сакупљања хуманитарне помоћи свима који су угрожени екстремним наметима на робу из Србије и Босне и Херцеговине, а посебно Србима на северу Покрајине, саопштавају из Фонда дијаспоре за матицу.

Ова помоћ Фонда дијаспоре је намeњена за набавку најпотребнијих животних намирница и лекова и реализује се преко Епархије рашко-призренске.

Фонд дијаспора за матицу већ пуне три године сваког месеца издваја по 100 000 динара за набавку основних животних намирница за потребе Народних кухиња на Косову и Метохији, које функционишу под патронатом Епархије рашко-призренске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво