Палачинка журка у Торонту

Канадски огранак Хуманитарне организације Срби за Србе, организовао је минуле недеље своју традиционалну, шесту по реду, Палачинка журку. Права мала армија волонтера радила је на припреми и продаји хиљаду и пет стотина сланих и слатких посластица које су "плануле" за само сат и по.

Пријатељи ове организације, појединци и читаве породице, дошли су у Српски центар у Мисисаги на касни доручак и дружење, а прикупљених седам хиљада и четири стотине долара намењено је породици Ђурић из Вировца крај Мионице.

Ангелина Рачић, председница ове хуманитарне организације у Торонту, задовољна је како је протекла ова акција, баш као и недавно одржана „Тројка из блока" и истиче да је тимски рад прави рецепт за успех ових, а нада се и будућих акција.

Пре почетка Палачинка журке,  управа и волонтери су прославили славу, Светог Василија Острошког, коју огранци „Срба за Србе" обележавају у још 15 градова широм света.

Ломљење славског колача обављено је у цркви Свих српских светитеља у Мисисаги, а кумови славе били су Зоран, Џули, Никола и Адам Вукасовић.

Следећи хуманитарни догађај, „Одбојка из блока" заказан је за 1. јун, на обали Онтаријског језера у источном делу Торонта.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар