"Теслини" фудбалери четврти на Ђачкој олимпијади у Будимпешти

У финалном делу Ђачке олимпијаде у малом фудбалу, одржане 9. марта под балонима са вештачком травом Спорт клуба на главноградском Шорокшари путу, фудбалери Српске гимназије "Никола Тесла" из Будимпеште су у изузетној конкуренцији заузели високо четврто место.

И у школској 2018/2019. години фудбалски омладинци будимпештанске Српске гимназије „Никола Тесла" (шеста узрасна категорија) заиграли су у завршници Ђачке олимпијаде Будимпеште у малом фудбалу.

У финалном делу престоничког првенства, тзв. Финалу седморице, одржаном 9. марта, „Теслини" фудбалери су у изузетној конкуренцији (играо је свако са сваким) заузели високо четврто место (један бод их је делио од бронзаног одличја).

По пети пут заредом титула најбоље екипе (овога пута много теже него претходне четири године) припала је елитној мађарској спортској гимназији „Сент Имре", која ће 23. марта на истим тим теренима Спорт клуба играти на државном првенству, јер је Будимпешта њен овогодишњи домаћин.

Иначе, већ у другом колу, у сусрету са „Теслиним" орлићима „свеци" су први пут били пред губитком два бода. У надокнади времена било је нерешено 2:2, и када је један од њихових играча спречио гол (и пораз тима) играњем руком у свом казненом простору, арбитри нису показали на пенал, док су у противнападу противника један класичан контра-фаул над голманом „црвено-плаво-белих" Вањом Стељићем окарактерисали најстрожом казном и њиховим вођством за коначну победу од 3:2.

У првом колу, у „вечитом" дербију, „Тесла" је победио свог традиционално неугодног и великог ривала и спортског пријатеља, новопештанску ССШИГ „Ујпешт" са 1:0 (који је на крају био другопласирани тим, вицешампион Будимпеште!). „Орлићи" су тријумфе још остварили и против СТШ „Ракоци Ференц" (1:0) и гимназије „Вереш Палне" (5:1), док су минималне поразе доживели од трећепласиране селекције на првенству, гимназије „Сент Ласло" (0:1) и - ЕТШ „Трефорт" из Кишпешта (2:3).

За „црвено-плаво-белу" селекцију са пештанског Трга ружа, коју је селектирао, тренирао и водио проф. Властимир Вујић, играли су - Теодор Тричковић (капитен), Алекса Југовић, Иван Хрваћанин, Стефан Голубовић, Вања Павловић, Сергеј Цабо, Александар Газдаг, Мирко Желер, Вања Стељић и Душан Круљ

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара