Сабор српске омладине

Савез српских културно-уметничких друштава "Видовдан Трентино Доломити" oкупио је више од 750 младих из Италије, Аустрије, Немачке, Републике Српске и Србије као домаћин првог Сабора српске омладине Европе.

Скупу су присуствовали и челници општине Ћалиано, регије Трентино . Не скривајући одушевљење наступима дали су обећање да ће се следеће године активније укључити у организацију - каже Ђорђе Милановић, председник ШКУД Видовдан Трентино Доломити

Фудбалским турниром започео је сабор на коме је учествовало осам екипа, а затим се у наредна три сата представило девет културно-уметничких друштава, а међу њима и КУД Братство из Инзбрука, "Петар Кочић" из Футена, "Растко" и Јелек из Минхена, Јелек из Аризања, Бранико из Браника, али и СКД Просвјета из Прњавора.

Дружење је трајало до касно у ноћ, а ову манифестацију је обележило је и умеће Љиљане Крсмановић, Оливере Првулов и Сандре Скендерије, које су гостима понудиле специјалитете споја италијанске и српске традиционалне кухиње , каже Ђорђе Милановић, председник ШКУД Видовдан Трентино Доломити. 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар