"Био двапут један краљ" освојио и Лос Анђелес и Барселону

Краткометражни анимирани филм "Био двапут један краљ" (Twice Upon a Time) освојио је прошле недеље награду за најбољи анимирани филм на Movie Screen Festival-у у Лос Анђелесу, као и награду за најбољи сценарио и награду за најбољи анимирани филм на Barselona Planet Festival-у у Барселони.

Ово је већ девета награда за ову српско-канадску копродукцију продукцијских кућа План 9 и То Блинк Аниматион студиа. Филм је освојио награду публике у Малаги, убрзо након награде за најбољу оригиналну композицију на Краљевском Фестивалу која је припала Владимиру Керкезу и Александру Ранђеловићу. Највећи успех филм је остварио освојивши чак три награде- за најбољу анимацију, најбољи сценарио и најбољи филм у целини на Canada Shorts festival-у у Њу Брансвику. Претпрошле недеље филм је награђен наградом за најбољу анимацију у Монтреалу.

Био двапут један краљ наставља фестивалску турнеју следећег месеца у Румунији (Short To The Point Festival), Италији (Alessandria Film Festival) и Грчкој (Athens Animfest).

Аутор филма Војин Васовић поред дугометражне анимиране верзије овог филма ради и на дугометражном играном филму Крај света по сценарију Александре Урошевић, који је недавно добио подршку Филмског центра Србије за развој сценарија.

Продуцент филма Милош Ивановић и редитељ Војин Васовић ће представити пројекат филма на ко-продукцијском маркету и pitching форуму Fest Forward који се одржава у оквиру овогодишњег ФЕСТ-а од 28. фебруара до 3. марта.

 О филму

Био двапут један краљ је прича о краљу који има подвојену личност и живи у несвакидашњем подељеном екрану. Једна његова половина представља Краља Песника, човека елегантних манира и покрета, док друга представља Краља Ратника, несутрашивог и гордог војсковођу. Они очајнички желе да се отарасе један другога и на том путу им помажу разни лекари, друиди, њихове верне краљице, па чак и њихов архинепријатељ - двоглава аждаја.

Гласове у филму дају John White и Миодраг Мића Милованов, а анимацију поред Васовића и Николе Степковића потписују и Снежана Чубриловић, Младен Николић и Јелена Милуновић. Филм су подржали Филмски центар Србије, градски и регионални фондови у Торонту, као и мађарска продукција AZT Media.

број коментара 0 Пошаљи коментар