Величина минијатуре - МајданАрт 2017

Свечано отварање осме међународне изложбе "Уметност у минијатури Мајданарт 2017" у организацији Удружења за уметност, културу и туризам МајданАрт заказана је за 2. септембар у Мајданпеку. Од 392 аутора који су учествовали на конкурсу (687 уметничких радова) за излагање је одабрано 562 уметничка рада, 311 уметника из 38 држава.

На МајданАрту ове године ће учествовати уметници из Аустралије, Албаније, Ирана, Кине, Мађарске, Румуније, БиХ Републике Српске, Хрватске, Словеније, Велса, Немачке, Грчке, Пољске, Белгије, Француске, Мексика, Црне Горе, Италије, Финске, Тајланда, Доминиканске Републике, Турске, Кореје, Литваније, Бугарске, Новог Зеланда, Аргентине, Јапана, Канаде, Индије, САД, Македоније, Шведске, Швајцарске, Холандије, Израела, Исланда и Србије.

Уметници ће се представити у неколико уметничких категорија: дводимензионални уметнички радови, тродимензионални уметнички радови, примењена уметност и мултидисциплинарни уметнички радови (перформанс, видео, миx медиа, поезија, интерактивна видео игра..итд..)..

На изложби учествује велики број наших уметника који живе у иностранству: Милошевић Милена и Ушћебрка Урош из Мексика, Васа Стојановић из Дортмунда, Аливојводић Катарина из Италије, Јагода Караћ Иванов са Новог Зеланда, Миодраг Милош из Канаде и други.

Жири у саставу Урош Ушћебрка (председник) и чланови Лилијан Карланд Малбашић, Мирјана Томашевић, Александар Митровић доделили су укупно 5 награда: 4 равноправне прве награде - по једна за сваку категорију и једну тзв. изузетну награду.

Прва награда по категоријама - четри равноправне награде:

1 - Дводимензионални уметнички радови

Добитник: Кузмановић Ирена
Мастер примењени уметник, Београд - Србија
За рад Први дани, акварел, 7x7 цм

2 - Тродимензионални уметнички радови
Добитник: Пејчић Јасмина
Дипломирани керамичар, Београд - Србија
За рад Слојеви 1 и 2, порцелан, 10x7x7 цм

3 - Примењена уметност
Добитник: Девић Сања
Магистар уметности, графички дизајнер, Ниш - Србија
За рад Тхе боок оф лифе лессонс, дигитална штампа, 7x5,5x2 цм

4 - Мултидисциплинарни уметнички радови
Добитник: Новаковић Бојан
Магистар уметности - сликар, Нови Сад - Србија
За рад Ликовни запис, колаж, 10x7,5 цм

Изузетна награда "Уметност у минијатури 2017"

Добитник: Вучић Маја
Дипломирана сликарка, Београд - Србија

За рад Нумен - накит за светлост 1, порцелан, 7x9 цм

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво