Срби и палачинке добитна комбинација

Канадски огранак хуманитарне организације "Срби за Србе" организовао је четврту "палачинка журку" у Српском центру у Мисисаги. Волонтери ове организације испекли су више од 1000 палачинки, а две стотине људи дошло је да куповином – донацијом подрже градњу нове куће за породицу са пуно деце која живи у тешким условима.

Овога пута помоћ се прикупљала за осмочлану породицу Петровић из Рипња крај Београда. Три генерације и четворо деце живе у две неусловне собице, јавља наша дописница из Канаде Бранка Дикановић Трбојевић.

На "палачинка журки" скупљено је тачно 4.750 долара и тај новац ће, уз додатник 5.250 долара из генералног фонда канадског огранка, бити прослеђен централи у Београду која ће почети градњу нове куће за Петровиће.

"Припрема успешног догађаја зависи од тимског рада, а наш тим је био изузетан. Захваљујући малој војсци добровољаца, који су радили у кухињи и на послуживању, акција је прошла беспрекорно", каже Ангелина Рачић, председница организације Срби за Србе у Канади.

Добитна комбинација

Организација Срби за Србе постоји једанаест година и има девет огранака у свету. Сви они заједно помогли су више од хиљаду и седам стотина породица са око хиљаду деце и то у БИХ, Републици Српској, Србији и на Косову.

Канадски огранак је недавно први пут организовао кошаркашко надметање Тројка из блока и имали су пуну салу и више од сто пријављених такмичара. Они већ традиционално организују велико божићно хуманитарно окупљање, али се чини да су Срби и палачинке - добитна комбинација.

Волонтери ове организације уверени су да што више новца прикупе и донирају да ће гласнија бити и њихова порука људима у отаџбини који се боре да преживе. Узвратно, што им је велика сатисфакција, повремено добију видео запис у којима се дечица захваљују Србима у Канади на помоћи.

број коментара 0 Пошаљи коментар