Преминуо др Војислав Вукчевић први министар за дијаспору

Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону обавештава припаднике дијаспоре и Србе у региону да је проф. др Војислав Вукчевић (Осијек 1938 – Београд 2016), први министар за дијаспору Републике Србије, бивши редовни професор и декан Правног факултета у Осијеку преминуо у Београду, 24. октобра 2016.

Проф. др Војислав Вукчевић је основну школу завршио је 1952. године у Белом Манастиру, гимназију 1957. у Осијеку, дипломирао 1961. на Правном факултету у Београду, магистрирао 1967. и докторирао 1974. године.

Био је судија и председник Општинског суда у Белом Манастиру, доцент, ванредни и редовни професор, продекан и декан на Правном факултету у Осијеку, а адвокатуром се бавио у Београду од 1991. године. Оснивач је Српске демократске странке (СДС) У Барањи и Источној Славонији 1990. године, а од 1991. истакнути члан Српског покрета обнове (члан Председништва).

Проф. Вукчевић је био посланик у Скупштини Србије 1992. године и први министар за дијаспору Републике Србије од 2004. до 2007. године. Ожењен супругом Аном, отац двоје деце, сина Слободана и ћерке Гордане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво