"Куп пријатељства" у Тиролу

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ, успешно je организовала први по реду хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом "Куп пријатељства". Куп је одржан 3. јула у Инсбруку а играло се за болесну децу у Тиролу и социјално угрожену децу на Балкану.

СПОЈИ је "Куп пријатељства" у првом плану покренуo као хуманитарни интеграциони турнир, чије је одржавање планирано сваке године пред почетак летњег школског распуста у Тиролу.

Прво издање овог јединственог турнира у покрајини Тирол окупило је 16 екипа са играчима и гостима из преко 25 различитих земаља порекла - Аустрије, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније, Немачке, Грчке, Шпаније, Турске, САД, Боливије, Сирије, Ирака, Ирана, али и из других азијских и афричких земаља.

Хуманитарни турнир у малом фудбалу покренут је како би у склопу спорта мотивисали младе људе да чине добра дела и да тако помогну људима у невољи.

Премијерни "Куп пријатељства" отворен је почасним почетним ударцем који је извео мр Герхард Фриц, председавајућег Скупштине града Инзбрука. Придружили су му се Курт Валаш, одборник Скупштине општине Инзбрук, који је присуствао у име заменика градоначелнице Инзбрука, затим Томас Фалгер, секретар организације „Soccerteam" која својим фондом „Help for kids" помаже деци у Тиролу, као и Драган Филиповић, председника Заједнице Срба Тирол.

Победник првог "Купа пријатељства" је ФК "Romania", најбољи стрелац био је Роланд Настасе из екипе ФК "Real Madrid Fans" са 17 постигнутих голова, док је најбољи голман био Давид Кожомановић из ФК "СПОЈИ".

Српска православна омладина Инзбрук - СПОЈИ се као организатор хуманитарног интеграционог турнира у малом фудбалу „Куп пријатељства" захваљује свим учесницима, гостима, подржаваоцима и спонзорима без којих не би било могуће сакупити хуманитарну помоћ у износу од тачно 1.200,00 евра.

Новац ће на јесен ове године бити уручен хуманитарном фонду „Help for kids" за помоћ деци у Тиролу, а током лета и јесени социјално угроженој деци у Хрватској, БиХ и Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се