Милица, девојка са београдског асфалта волонтира у Кенији

Милица Радовић има 28 година, завршила је ФОН. Пар година радила је у приватном сектору а онда је одлучила да покрене невладину организацију Итконект, која се бави промоцијом ИТ-ја у Србији. Организује једном годишње, први и једини сајам запошљавања само за ИТ индустрију.

Путовања су саставни део њеног живота, путује и помаже људима. Од октобра прошле године била је у Шри Ланки, Малезији, Тајланду, Хонг Конгу, Јапану, Израелу, Мароку и сада је у Кенији.

У импровизованој школи за сиромашну децу, подучава 12 ђака. Школа је у малом селу на тромеђи Танзаније, Уганде и Кеније, земљаног је пода и „омеђена" металним зидовима. Има свега пет клупа, али је уредна, чиста и украшена сликама које је ова вредна девојка, сада учитељица, направила тако што је везла на џаковима. Некада је овде учило 60 ђака, али их је немаштина свела на 12.

"Путујући светом наилазила сам и на сиромаштво и на богатство, али ме је призор ове деце у школи на пољани дубоко дирнуо и покренуо, мотивисао на акцију како бисмо им сви заједно помогли. Ова деца понекад данима немају ништа за јело, али из школе не изостају - долазе свакодневно у истој, али уредној и чистој одећи, а и код својих кућа вредно раде у борби да се прехране", истиче Милица.

Она ради бесплатно, прелази сваког дана 10 километара да би дошла до школе, али не жали се - труд се исплати, јер су деца пристојна, васпитана, паметна и вредно уче јер у овој школи виде пут у бољу будућност.

Зато је Милица преко друштвених мрежа покренула акцију прикупљања помоћи овим малишанима.

"Сви ће бити срећни ако буде скупљено довољно новца да се школа огради како им на час не би упадале козе, поплоча под, уведе вода, али и да добију уџбенике" каже Милица Радовић.

Ускоро ће отићи у племе Масаи Мара да живи са њима 10 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара