Драган Јаковљевић гост Библиотеке "Милутин Бојић"

Београдска Библиотека "Милутин Бојић" у петак, у 19 часова, организује ауторско вече Драгана Јаковљевића, књижевника, новинара и професора Универзитата у Будимпешти.

Књижевно вече у Библиотеци Милутин Бојић биће прилика да се љубитељи писане речи сретну и поразговарају са Драганом Јаковљевићем, аутором десетак књига поезије и прозе, од којих су неке награђиване престижним признањима у Србији и иностранству.

Публици ће пре свега бити представљена издања која је Јаковљевић објавио у последње две године: збирка песама Зрно лудости и књиге есеја На други поглед и Мимикрија као судбина.

На књижевној вечери ће бити речи и о српској заједници у Мађарској и информисању на нашем језику у тој земљи, с обзиром на то да је гост из Будимпеште и главни и одговорни уредник Српских недељних новина, које излазе у том граду.

Један од непосредних повода за ово гостовање је и награда Драгиша Кашиковић, која је Јаковљевићу недавно уручена, за новинарство у дијаспори. У образложењу које је објавила издавачка кућа Српска реч, каже се да је награда додељена за "високо професионално умеће, истраживачко и аналитичко новинарство, објективност, независност и непристрасност, као и за храброст у објављивању информација и ставова".

Прозна дела и поезија Драгана Јаковљевића превођени су на више језика, а сегменти стваралаштва уврштени у гимназијске уџбенике књижевности у Мађарској, зборнике и антологије поезије у матичној земљи и иностранству.

Књижевно вече ће својим гласом улепшати Катарина Јеремић, млада интерпретаторка етно песама, која такође живи у мађарској престоници, а домаћин и модератор је Карло Астрахан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво