Дружење уз књигу

Ауторка књига за децу из Беча, чланица Удружења књижевника Србије Светлана Матић, представиће 2. августа у Кладову свој ауторски опус у оквиру манифестације "Кладовско лето".

Како је најавила Секција писаца за децу УКС, сусрет са књижевницом из дијаспоре, добитницом "Златне значке" за несебичан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у развоју културних делатности коју су 2012. године доделили Културно-просветна заједница Србије и Министарство вера и дијаспоре, одржаће се у башти Дома омладине у Кладову.

Матић је ауторка књига за децу "Игра" и "Дечји бисери", буквара за малишане из расејања "Наш језик" и приручника за наставу на матерњем језику. Докторант је на Универзитету у Бечу, предаје у бечким основним школама српски, босански и хрватски (БХС језик).

Ангажована је и у Школској управи града Беча као педагошки саветник за децу мигрантског порекла са простора бивше Југославије.

За свој рад награђена је "Вуковом повељом", којом ју је наградио Педагошки покрет Србије, прошле године добила је и награду Бечког школског одбора за изузетно залагање и ангажовање у очувању матерњег језика и културе.

Члан је УКС од 2012. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар