Дружење уз књигу

Ауторка књига за децу из Беча, чланица Удружења књижевника Србије Светлана Матић, представиће 2. августа у Кладову свој ауторски опус у оквиру манифестације "Кладовско лето".

Како је најавила Секција писаца за децу УКС, сусрет са књижевницом из дијаспоре, добитницом "Златне значке" за несебичан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у развоју културних делатности коју су 2012. године доделили Културно-просветна заједница Србије и Министарство вера и дијаспоре, одржаће се у башти Дома омладине у Кладову.

Матић је ауторка књига за децу "Игра" и "Дечји бисери", буквара за малишане из расејања "Наш језик" и приручника за наставу на матерњем језику. Докторант је на Универзитету у Бечу, предаје у бечким основним школама српски, босански и хрватски (БХС језик).

Ангажована је и у Школској управи града Беча као педагошки саветник за децу мигрантског порекла са простора бивше Југославије.

За свој рад награђена је "Вуковом повељом", којом ју је наградио Педагошки покрет Србије, прошле године добила је и награду Бечког школског одбора за изузетно залагање и ангажовање у очувању матерњег језика и културе.

Члан је УКС од 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво