Савез српских општина у БиХ

Функционери СНСД-а из Дрвара, Босанског Грахова и Гламоча, који учествују у извршној и законодавној власти у тим општинама и Ливањском кантону, у Федерацији БиХ, формирали су савез српских општина. Циљ је решавање проблема са којима се суочавају Срби који живе у Федерацији БиХ.

Функционери СНСД-а из Дрвара, Босанског Грахова и Гламоча, који учествују у извршној и законодавној власти у тим општинама и Ливањском кантону, у Федерацији БиХ, формирали су савез српских општина који ће се убудуће састајати једном месечно, сваки пут у другој општини.

Како је за бањалучке медије рекао шеф српског Клуба посланика у кантоналној Скупштини Славиша Михајловић јучерашња седница је била прва и одржана је у Босанском Грахову, а наредна ће бити у Дрвару, па затим у Гламочу, с циљем решавања проблема са којима се суочавају Срби који живе у Федерацији БиХ.

Наредних дана желимо да о нашој идеји упознамо и представнике СНСД-а, односно српске представнике и у Босанском Петровцу, тако да се и Петровац као четврта општина укључи у овај савез, нагласио је Михајловић.

Он је навео да српски представници овим потезом желе да активно учествују у уставним променама у Федерацији БиХ и да их спремно дочекају.

У зависности од динамике и решења која ће понудити те уставне промене, желимо да идемо и према српском кантону који би чиниле ове српске општине, казао је Михајловић.

Он је рекао да су се функционери СНСД-а одлучили на одржавање заједничких седница у политичком амбијенту у коме Федерација БиХ понижава и заобилази већински српске општине, тако да хоће да активно преузму одговорност за људе који у тим општинама живе.

Михајловић је рекао да су на седници донесени и закључци који ће бити обавезујући за све српске функционере у Ливањском кантону и на локалном нивоу.

Те закључке ћемо послати и централи СНСД-а. На неки начин ћемо и њих обавезати да нам помогну у решавању ових проблема с којима живе Срби у Федерацији, тачније у Ливањском кантону, додао је Михајловић.

Он је истакао да је идеја да о закључцима и проблемима буду упознати и сви српски представници на нивоу БиХ.

Сматрамо да је положај Срба у Федерацији БиХ, проблеми са којима се сусрећемо свакодневно, питање од општег интереса и да би требало да комплетан политички српски корпус заузме став о решавању проблема Срба у Федерацији, па и у Ливањском кантону, истакао је Михајловић.

Он је додао да је ово почетак савеза који ће деловати као један корпус с првенственим циљем заштите Срба који живе у Федерацији.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво