Удружење Урош Предић излаже у Београду

Удружење ликовних уметника "Урош Предић" из Швајцарске излаже у београдском Белом двору. Четири члана удружења представили су своја дела у оквиру поставке која носи назив "Дворима у походе".

Изложба чланова удружења ликовних уметника "Урош Предић" из Швајцарске отворена је у Белом двору, у Београду.

Поставку "Дворима у походе", која обухвата дела Гордане Елиот, Ивана Петровића, Славице Даде Плавшић и Зорана Радојевића отворио је принчевски пар Карађорђевић. Отварању изложбе присуствовао је и амбасадор Швајцарске у Србији Ервин Хелмут Хофер, саопштено је из Белог двора.

Удружење "Урош Предић" ликовних уметника из Швајцарске основано је пре 19 година, током којих је подстакло велики број талената који су напредовали кроз разне изложбе, ликовне колоније и хуманитарне акције. Данас, ово удружење има преко 40 чланова.

Удружење носи назив Уроша Предића (Орловат, 1857. - Београд, 1953) који је поред Паје Јовановића, био један од највећих српских сликара реализма. Његове најпознатије слике су "Крунисање Цара Душана", "Сеоба Срба", после 1900-те и "Косовка девојка, настала" 1919. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи