Читај ми!

Симулкаст у Црној Гори

У Црној Гори је 92 одсто становништва покривено дигиталним земаљским телевизијским сигналом и дигитализација ће бити завршена до средине јуна идуће, 2015. године, саопштило је Министарство за информационо друштво.

У Црној Гори се од 1. децембра паралелно емитују дигитални и аналогни сигнал, док ће од 17. јуна 2015. године гледаоцима бити на располагању само дигитални сигнал, саопштио је потпредседник Владе и министар за информационо друштево Вујица Лазовић.

Дигитализација се односи искључиво на грађане који телевизијски сигнал примају преко антене. Процес дигитализације је завршен или је у току у већини европских земаља. Завршиле су га и Хрватска, Словенија и Мађарска, док га Србија, Црна Гора, Румунија, Бугарска и Македонија приводе крају.

Преласком на дигитални сигнал, гледаоци добијају бољи квалитет слике и звука, разноврснији садржај, више ТВ програма, а знатне су користи и за државу, јер се ослобађа велики део фреквенција који је до сада користила телевизија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво