Читај ми!

Кампања о дигитализацији на Радио Београду

Аналогни телевизијски сигнал у Србији је угашен 7. јуна, чиме се Србија у потпуности дигитализовала. Грађани који се на време нису припремили и остали су без ТВ сигнала више информација о дигитализацији и о томе шта им је потребно за пријем бесплатног дигиталног сигнала могу добити путем програма Радио Београда.

Слушаоце Првог програма Радио Београда који нису спремно дочекали дигитализацију ћемо још једном подсетити шта је потребно од опреме за пријем дигиталног сигнала. На основу позива које смо имали протеклих дана закључујемо да ови гледаоци нису набавила сет-топ-бокс уређај, јер нису била физички у могућности, нису мислили да ће заиста 7. јуна бити искључен аналогни сигнал, има и домаћинстава која не припадају категорији становништва која је остварила право на добијање ваучера за бесплатан сет-топ-бокс уређај, а нису била у финансијској могућности да се на време опреме. Поред ових гледалаца, јављају нам се и гледаоци који имају дилему да ли да купе нови ТВ пријемник или декодер, углавном из дијаспоре, који долазе на одмор у Србију.

Очекујемо да ће информација о пријему дигиталног сигнала у наредне три недеље стићи до свих оних којима је још увек потребна. Слушаоце Првог програма Радио Београда ћемо о овоме опширније информисати кроз емисије Ухвати дан и Таласање, а почело је емитовање и спота са основним информацијама.

О дигитализацији ћемо, и по завршетку кампање коју је водило Министарство трговине, туризма и телекомуникација, у наредном периоду разговарати и кроз директне контакте са гледаоцима посредством наших дописника и радијских и телевизијских емисија које гостују широм Србије, посебно Жикине шаренице и Каравана Радио Београда.

Подсећамо да је на тржишту доступан велики избор сет-топ-бокс уређаја и да је важно знати која је врста уређаја потребна зависно од ТВ пријемника који се поседује.
Једино набавком СТБ уређаја или ТВ пријемника са ознаком Дигитал ТВ гледаоци ће и у будуће имати могућност да уживају у омиљеним домаћим серијама, ауторским емисијама и највећим спортским и музичким манифестацијама на РТС-у, као и да се благовремено информишу кроз наше дневне информативне емисије.Такође, напомињемо и да је поред РТС1 и РТС2 доступан и РТС 3 програм културе и уметности, који није био емитован системом аналогних предајника.

Као и пре коначног гашења аналогног сигнала можете нам се јавити за стручни савет на број телефона 011/655-16-80.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво