"Телетон" за Рачу

Основна школа "Карађорђе" у Рачи, захваљујући акцији "Телетон", добила је донацију вредну 300.000 динара у справама и реквизитима за наставу физичког васпитања. Квалитетнију и забавнију наставу у новим салама имаће 600 ученика те школе.

У оквиру акције "Телетон", коју заједнички реализују Народна канцеларија председника Републике, Радио-телевизија Србије и Рајфајзен банка, Основна школа "Карађорђе" у Рачи добила је донацију вредну 300.000 динара у справама и реквизитима за наставу физичког васпитања.

Та школа је, иначе, тридесета у Србији чији ће ученици, захваљујући "Телетону", добити квалитетнију наставу физичког васпитања и боље услове за припреме пред спортска такмичења.

Већина фискултурних сала у школама у Србији није реконструисана или недостаје основна опрема. Захваљујући акцији "Телетон", до сада је прикупљено око 7,5 милиона динара за опремање.

Основна школа "Крађорђе" у Рачи добија нове справе за гимнастику и друге спортове чему су се, као по правилу, највише обрадовали најмлађи. За око 600 ђака, настава ће бити занимљивија и квалитетнија.

"Надам се да ће неким новим спортовима и новим реквизитима деца разбијати спортски дух и здравље, али и да ће наставници бити мотивисани", рекла је Татјана Пашић из Народне канцеларије председника Републике.

Зоран Петровић из Рајфајзен банке каже да је тој фирми задовољство да може да помогне младима да дођу до нових справа за тренирање и да се бави неком додатном активношћу.

Захваљујући спонзорима, грађанима Србије и јавним личностима, Радио-телевизија Србије, другу годину заредом, организује "Телетон".

"Осим што инсистирамо на квалитетном телевизијском и радијском програму, наша кућа даје пример и кроз овакве акције", рекла је пи-ар менаџер РТС -а Душка Вучинић-Лучић.

Приликом одабира школе критеријуми су били неразвијеност општине, непостојање сала и број ђака који би ту требало да вежба, као и старост и функционалност опреме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво