Читај ми!

Sicilijanske lutke

„Moja prva sećanja na pozorište lutaka potiču iz vremena kada mi je bilo pet, možda šest godina. Sećam se kako sam ulazio u pozorište i s uzbuđenjem gledao predstave: iako sam znao da tamo iza zavese moj otac pokreće lutke i govori, imao sam utisak da je sve ono što se dešava na sceni stvarnost."

Ovim rečima je Mimo Kutikjo, jedan od danas najpoznatijih lutkara Sicilije, prizvao najranija sećanja na umetnost kojoj će posvetiti život - tradicionalno sicilijansko lutkarstvo.

Upravo ovoj živopisnoj umetnosti i mi smo posvetili današnji Put svile, u kojem ćemo slušati muziku za jednu veoma neobičnu predstavu: „Orlando tarantato". Za ovaj komad grupa Bizantina, koja okuplja ne samo muzičare već i glumce i plesače, oživela je magični svet sicilijanskog lutkarstva time što ga je transponovala na veliku scenu, sa glumcima koji glume - lutke.

Autor emisije je Ivana Komadina.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво