Čitaj mi!

„Tihi otkaz'' na radnom mestu?

„Radim onoliko za koliko sam plaćen", odnosno „tihi otkaz" na radnom mestu?

Termin „quiet quitting",  postao je  hit na Tik-Toku,  a odnosi se na način rada koji je sve prisutniji među milenijalcima širom sveta koji se pitaju - zašto bismo radili više od onoga koliko moramo?

Kako „tihi otkaz'' zaista izgleda u praksi i šta je uzrok? Da li je „rezervisan'' samo za mlade, budući da godine prekovremenog rada i „izgaranje'' takođe mogu da dovedu do ovakvog odnosa prema poslu?  Moramo li da prihvatimo kao neminovnost da rad treba da dominira našim životima i zašto se od zaposlenih često očekuje da proveravaju mejlove i van radnog vremena? Da li se prećutkuju posledice po ljudsko zdravlje i koje su posledice prećutkivanja?  I na kraju - jedna studija je pokazala da 70 procenata zaposlenih ne veruje svom kadrovskom odeljenju, imajući u vidu da i oni rade za kompaniju. Šta poslodavci mogu da urade da bi zadržali svoje zaposlene?

Sa nama uživo prof. dr Milica Slijepčević, Univerzitet Metropolitan, predavač i konsultant u oblasti brendiranja poslodavaca  i  Ivana Jošanov Vrgović, profesor Visoke škole organizacionih studija „Eduka'' i konsultant u oblasti ljudskih potencijala.

Autor i voditelj Tamara Vučenović

 

 

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 06. okt 2022, 08:16) - anonymous [neregistrovani]

Pohvala

Svaka čast na izboru teme i izboru gošći.