Čitaj mi!

Dejan-Tiago Stanković i Antonije Kovačević

Čikago i Portugal

Beskrajni plavi krug vodi vas u Ilinois-Čikago. Jednu od omiljenih destinacija za život naših ljudi. Sagovornik u emisiji, glavni i odgovorni urednik medija Serbian Times, Antonije Toni Kovačević koji govori o misiji ovog portala. Naš sagovornik bio je novinar i urednik različitih medija u Srbiji, a Serbian Times poslednji je njegov projekat. Ovaj onlajn medij koji radi u Čikagu okrenut je našim ljudima koji žive u Americi. Portal je nastao pre gotovo tri godine sa ciljem da bude prvi izvor informacija ljudima u Americi, kao i da spoji srpsku zajednicu u SAD-u i pomogne u prilagođavanju.

Takođe u Beskrajnom plavom krugu priče iz Portugala donosi nam pisac Dejan Tiago-Stanković. Gost Beskrajnog plavog kruga govoriće o Lisabonu, gradu u kojem trenutno živi, sličnostima i različitostima Beograda i Portugala. Dejan Tiago-Stanković prevodi i piše na srpskom i portugalskom jeziku, preveo je dela Andrića, Crnjanskog, Dragoslava Mihajlovića i Dušana Kovačevića na portugalski jezik, a na srpski velikane portugalske književnosti. Govoriće o svom nagrađivanom romanu „Estoril", ali i romanu „Odakle sam bila, više nisam" koji će se uskoro naći u knjižarama!

Urednik i voditelj: Milan Stokanović       

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 12. avg 2022, 01:07) - Miroslav [neregistrovani]

50/50

Dejan sjajan! Toni dobar, ali....Serbian Times....transparentna pristrasnost jednoj strani, i poigravanje sa "žutom" tematikom baš i nije ono o čemu govori.

Beskrajni plavi krug Beskrajni plavi krug

Autor:
Miodrag Jakšić

Poslednja sedmična emisija iz ciklusa SVETSKA SCENA I SUSEDNE KULTURE posvećena je našoj dijaspori i strujanjima između nje i matične kulture u Srbiji. [ detaljnije ]