Читај ми!

O meteorima

U periodu kada jedan od najatraktivnijih meteorskih rojeva – Perseidi dostiže svoj maksimum, o meteorima ćemo razgovarati sa Dušanom Pavlovićem, naučnim edukatorom i autorom podkasta Radio Galaksija.

 

Saznaćemo šta su meteori, meteoriti i meteoroidi i kako se formiraju meteorski rojevi. Otkrićemo i nešto više o Perseidima, ali i drugim atraktivnim meteorskim rojevima koje je moguće posmatrati tokom godine. Razgovaraćemo o mreži astronoma amatera koji u region prate meteorske rojeve i saznati na koji način i građani posmatranjem meteora mogu doprineti naučnim istraživanjima.

Sa gospodinom Aleksandrom Zorkićem, urednikom Astronomskog magazina ćemo razgovarati o amaterskoj astronomiji u Srbiji, nedavno održanom kampu Letenka namenjenom ljubiteljima astronomije I srodnih nauka, kao i o Astronomskom magazine koji u online izdanju na dnevnom nivou objavljuje popularne tekstove kojima se promovišu astronomija i srodne nauke.

Prof. Momčilo B. Đorđević donosi zanimljivosti iz sveta medicine.

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара