Čitaj mi!

Vraća li kriza paradajz turizam?

Dragan Subotić i Stefan Momčilović

Definiciju paradajz turiste čini se da svi znamo - to je onaj koji put mora kreće sa punim ručnim frižiderima mesa, salate, sarme, povrća, voća i ostalih prehrambenih proizvoda koji su mu dostupni kod kuće.

Paradajz turista tako ne mora da plaća obroke dok je na letovanju, već priprema i koristi ono što je poneo. Svake godine ovakvi putnici bivaju ismevani, a čini se, ipak, da drugačije ne može.

Imamo li novca za plaćanje sva tri obroka u primorskim restoranima? S druge strane, mogu li Srbi sebi da priušte „all inclusive" letovanje? Kako će roditelji sa decom izbeći paradajz turizam? Da li je ovo pogrdna ili podrazumevajuća titula za naše ljude, pogotovo u vreme visokih cena? Kakva su iskustva dosadašnje predsezone i šta se očekuje do kraja leta?

O ovome u emisiji Rečeno i prećutano govore Dragan Subotić, zastupnik Inicijative TAS - Udruženja turističkih agencija, i Stefan Momčilović, travel bloger, svetski putnik.

Autorka i voditeljka: Arijana Handan

broj komentara 0 pošalji komentar