Čitaj mi!

Jutarnji vikend program

Iz sadržaja emisije:

U prvom segmentu jutarnjeg vikend programa Novi dan preporučićemo vam sezonu direktnih prenosa iz Metropolitena u Njujorku, koja će na našim talasima biti nastavljena večeras jednim od najomiljenijih muzičko-scenskih dela svih vremena - Figarovom ženidbom Volfganga Amadeusa Mocarta.

Govorimo o nagradi „Lazar Trifunović" za likovnu kritiku i teorijsko razmatranje savremene vizuelne umetnosti u štampanim i elektronskim medijima. Čućete i razgovor sa Milicom Ilić, povodom knjige, „Sakralna topografija i verovanja u Srednjem i Gornjem Visoku", u izdanju Muzeja Ponišavlja.

U drugom delu emisije gost u studiju je Hadži Zoran Mrđenović, predsednik Kraljevskog Reda Vitezova koji će govoriti o tradiciji plivanja za Bogojavljenski krst u Beogradskom jezeru.

Emisiju priprema i vodi Aleksandar Drobac

broj komentara 0 pošalji komentar
Novi dan Novi dan

Autor:
Dragana Veljković

"Novi dan" je jutarnji program i emisija magazinskog tipa, koja sadrži kulturne preglede, servisne informacije, berzanske izveštaje, političke vesti, meteorološki bilten i rubrike: "Dogodilo se na današnji dan", "Ritual", "Vizita", "Plava planeta", "Moje jutro" i "Lica, staze, predeli". Autor: Dragana Veljković [ detaljnije ]