Čitaj mi!

Nebeska heroina sveta

Dokumentarni program

O svom životu i radu za emisiju Govori da bih te video govori prof. Radmila Tonković, prva žena vazduhoplovni novinar i vazduhoplovni urednik na Balkanu u časopisima „Aeromagazin", „Naša krila" i „Moma-Glasnik", spisatelj, novinar, prevodilac. Radmila Tonković je dobitnik, između ostalog, i Diplome i Zlatne medalje Saveza novinara Rusije. Prva je i jedina žena nosilac Počasnog Zlatnog letačkog znaka pilota RV i PVO Vojske Srbije i dobitnik Počasnog Paradnog oficirskog vazduhoplovnog bodeža. Njena biografija ušla je u ediciju „66 znamenitih Srba".

Radmila Tonković je dobitnik i najviših priznanja Ruske Federacije - Počasnog pilotskog znaka civilne avijacije Ruske Federacije, Počasne Gramote za dugogodišnji doprinos popularizaciji i razvoju svetske avijacije Kremaljskog puka ruskog predsednika. Imenovana je za počasnog člana Vojnonaučnog kulturnog centra Oružanih snaga RF, nosilac ordena RV RF, a krug prijatelja Radmile Tonković čine Ruskinje kosmonauti - Terješkova, Ponomarjova, Jorkina, Kuznjecova, Solovjova, kao i potomci Gagarina, Koroljova i mnogih ruskih pilota i kosmonauta.

Autor je jedinstvene i briljantne enciklopedije „Nebeske heroine sveta" koja je do sada predstavljena u Srbiji, Rusiji, Grčkoj, na Kipru, u Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Autor emisije je Biljana Đorović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Govori da bih te video Govori da bih te video

Autor:
Grupa autora

Serija polusatnih dokumentarnih reportaža, za čiji je skupni naziv uzeta poznata Sokratova izreka: "Govori da bih te video". Ova originalna produkcija Radio Beograda 2 sjedinjuje kvalitete aktuelnog društvenog angažmana i kultivisane radiofonske obrade. [ detaljnije ]