Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi najavićemo izložbu Jovan Dučić: Traganje za novim u Galeriji SANU, kojom započinje obeležavanje velikog jubileja srpske književnosti - 150 godina od rođenja jednog od najznačajnijih srpskih pesnika, člana Srpske akademije nauka i umetnosti - Jovana Dučića. Ovo je jedan u nizu velikih jubileja akademika, koji se u poslednjim godinama obeležavaju u SANU na taj način što je čitava jedna godina posvećena njima.

Govorićemo i o osmom Festivalu duodrame koji traje u Topoli, kao i o septembarskom Gradskom sajmu knjiga koji je u okviru programa Booking održan u Kulturnom centru „Grad".

Pažnju ćemo posvetiti i predstojećem devetom Festivalu savremene umetnosti „Dunavski dijalozi" koji počinje u utorak. Reč je o međunarodnom multimedijalnom mozaičkom festivalu vizuelnih umetnosti podunavskih zemalja koji se istovremeno odvija u galerijskim i alternativnim prostorima Novog Sada, a ove godine i u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, na temu „Društvo i umetnost u okolnostima iznuđene realnosti".

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]