Filmorama

Emisija o filmu

U emisiju dolazi mlada rediteljka Mina Petrović, autorka filma Devojčice rokaju!, koji se bavi temom žena na alternativnoj muzičkoj sceni kroz priču o tri muzičarke, koje je povezao Rok kamp za devojčice. Ovaj film, koji je podržao Filmski centar Srbije, a realizuje Akcija produkcija biće predstavljen u okviru festivala Dok'n'ritam. U današnjoj emisiji Mina Petrović govoriće o inspiraciji za film, ohrabrivanju devojčica da se oprobaju u rok muzici, ali i o dokumentarizmu i svom školovanju u Beogradu i Pragu.

Čućete razgovor sa američkim vizuelnim umetnikom Kevinom Džeromom Eversonom, autorom više od 150 filmova i video-radova. Ovaj umetnik je prošle nedelje u Domu kulture Studentski grad govorio o svom radu, uz inserte iz filmova, a izložba njegovih radova, pod nazivom Apstraktni ideal do 24. jula traje u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Biće reči i o predstojećem predstavljanju arhiva medija Doma kultura Studentski grad u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku. Predstaviće ga urednik arhiva Ivan Velisavljević.

Emisiju uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво