Kulturni krugovi: Gutenbergov odgovor

U prvom satu "Kulturnih krugova" govorimo o najvažnijim kulturnim događajima u zemlji, a u tematskom delu "Gutenbergov odgovor" o dve nove knjige, dva autora.

Prva knjiga o kojoj govorimo je roman Dejana Atanackovića "Luzitanija". Dejan Atanacković (1969) predaje više predmeta iz oblasti vizuelne umetnosti i kulture na univerzitetskim programima u Firenci i Sijeni. Poslednjih godina vodi radionice zasnovane na dijalogu studenata i psihijatrijskih pacijenata. Kao vizuelni umetnik, od devedesetih realizuje samostalne izložbe i kustoske projekte. "Luzitanija " je njegov prvi roman u izdanju "Besne kobile".

Drugi autor, gost Gutenbergovog odgovora je Dimitrije Bukvić kome je nedavno objavljena zbirka priča "Svako dobija" u izdanju "Partizanske knjige" iz Kikinde. Dimitrije Bukvić (1985) je po obrazovanju sociolog, a po zanimanju novinar "Politike". Kratke priče je objavljivao u časopisima i zbornicima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Nagrađivan je za svoje priče. Za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN), pisao je o problemima kulturne politike u regionu.

Današnju emisiju uređuje i vodi Dragana Kovačević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]