Kulturni krugovi: Gutenbergov odgovor

U prvom satu "Kulturnih krugova" govorimo o aktuelnim događajima iz kulture, a "Gutenbergov odgovor" je tematski deo posvećen savremenoj domaćoj književnoj sceni.

Roman Enesa Halilovića Ako dugo gledaš u ponor (Albatros plus, 2016), kroz sudbinu mlade devojke Nejre i nesreću njene porodice donosi priču o poniženima i uvređenima, o marginalizovanim ljudima tranzicionog društva, ali i o sudbini, ispaštanju i ljubavi.
U razgovoru sa piscem saznaćemo o nastanku ovog romana sa podnaslovom "dijalog o praznini", o formalnom dvoglasju priče (filozofskom i svakodnevnom), o pitanjima krivice i slobode...
U današnjoj emisiji ponovo ćete čuti razgovor sa Enesom Halilovićem, koji je vodila Sonja Milovanović.

Udruženje Krik, sa sedištem u Beogradu, čini grupa entuzijasta, koji nastoje da se bave izdavaštvom, organizovanjem umetničkih večeri i manifestacija. U planu je objavljivanje zbirke kratkih priča domaćih autora, koja će nositi takođe naziv Krik.
U današnjem tematu čućete nešto više o ovome, kao i kako je bilo na promociji eseja Petra Krasa Poslednji Weltschmerz, koji je ova izdavačka kuća objavila.

Emisiju uređuje i vodi Ana Vučković.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара