Škole u epidemiji - novi režim od ponedeljka

Borbi sa kovidom 19 ne nazire se kraj. U različitim delovima sveta virus mutira i nastaju novi sojevi. Kakva su njihova svojstva, koliko se brzo šire, da li prave ozbiljniju kliničku sliku i mogu li postojeće vakcine uspešno da ih suzbiju? Sve to u Magazinu pitamo Draganu Božić, specijalistu mikrobiologije sa imunologijom i profesorku Farmaceutskog fakulteta. 

U doba korone, on lajn škola je postala nužnost, a nužnost primenjena na velike grupe menja realnost. Đaka y Srbiji ima više od 700 hiljada i svi oni žive tu novu realnost. Školovanje u novim uslovima otežalo je i zakomplikovalo svakodnevnicu i nastavnicima i roditeljima, ali najviše deci. O posledicama, problemima, rešenjima i povratku dece u klupe od ponedeljka razgovaramo sa Slavicom Jašić iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i sa Brankom Tišma, školskim psihologom OŠ "Lazar Savatić".

U toku je konkurs za kratku priču emisije "Dobro jutro deco". O uslovima konkursa, pričama i piscima, ali deci zbog kojih se sve radi i stvara govoriće Vesna Ćorović Butrić, urednica redakcije Obrazovnog programa za decu, mlade i porodicu Radio Beograda 1.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво