Читај ми!

Olovka od papira

Nastavlja se vakcinacija protiv korona virusa u Srbiji, a od sutra bi trebalo da počne i primena druge doze za sve one koji su se pre tri nedelje vakcinisali. Sadašnji broj reakcija na vakcine u Srbiji nije veliki, a što je najvažnije one nisu ni preterano ozbiljne. Stručnjaci objašnjavaju da bi bilo nerealno očekivati da ne bude reakcija na vakcine, ali ističu i da svako može pripremiti svoj organizam za vakcinaciju, da bi se eventualane nelagodnosti smanjile. Kako da se pripremimo za vakcinaciju i na koji način da ublažimo moguće neželjene reakcije?

Vlada Srbije je na inicijativu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) formirala Koordinaciono telo za digitalizaciju zdravstvenog sistema. Šta će ona doneti građanima? Kako će se ubuduće upravljati podacima u zdravstvu i koje su prednosti uspostavljanja elektronskog kartona? Šta bi za sve nas značilo umrežavanje državne i privatne prakse?

Jeste li čuli za eko-olovke i bojice od recikliranog papira? Recikliranjem novinskog papira, već dve godine, u Smederevskoj Palanci izrađuju se unikatne olovke i bojice, a ovakva proizvodnja jedinstvena je u Evropi. Svakom olovkom i bojicom podiže se i svest o značaju ekologije i recikliranja, a ova porodična proizvodnja okupila je tim prijatelja koji prave i svojevrsne unikate. Za ove ekološke olovke zainteresovani su kupci iz nekoliko evropskih zemalja, jer su vrlo kvalitetne, lepo dizajnirane i nisu skupe. Predstavićemo jednu, u ekološkom, ali i u dizajnerskom smislu, zaista dobru ideju, koja ispunjava sve standarde kada je reč o zaštiti životne sredine.


Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво