Vreme sporta i razonode

Fudbalski šampionat Srbije približava se kraju, pa će veći deo današnjeg prodičnog magazina biti posvećen utakmicama 28. kola. Na početku emisije uključujemo se u prenos iz Čačka, gde se sastaju Borac i Crvena Zvezda, a od 17 časova kombinovano pratimo i ostale utakmice koje su na programu.

Danas se navršava 50 godina od prvog prenosa u karijeri Marka Markovića. Upravo tada, (kasnije legenda sportskog novinarstva), prenosio je meč sa Marakane između Crvene zvezde i Rijeke. U emisiji ćemo čuti deo uspomena i sećanja našeg uvaženog kolege, povodom pola veka rada. Iz fudbala, takođe, čućemo i priču o FK Zemunu, ženskom klubu LASK iz Lazarevca, kao i o intenzivnim radovima na stadionu u Novom Pazaru.

Za našu emisiju govore i vaterpolista Živko Gocić, automobilista Mikica Vesnić, a biće reči o takmičenju u bič-voleju.

Savo Milošević pojavljuje se kao producent filmskog prvenca Nikite Milivojevića za inostranstvo.

Najavljujemo i sutrašnje takmičenje u polumaratonu u Somboru, gostovanje Roberta Prosinečkog u Ježevici kraj Čačka, rodnom mestu njegove majke. Neće izostati ni informacije iz tenisa, odbojke i drugih atraktivnih sportova.

U muzičkom delu emisije premijerno predstavljamo pesmu koju je tenor Goran Dime snimio uz podršku grupe Zana.

Što se tiče izložbi - tu su izjave onih koji su u proteklih sedam dana pokazali svoja dela publici: govore Jovan Ivanović, Zoran Čalija, Mile Davidović.

Predstavićemo i izložbu starih gradskih haljina, postavljenu u Pirotu.

Pratimo i manifestaciju Mucijevi dani, s akcentom na premijeru predstave "Trst", o kojoj govore pisac Miloš Radović i reditelj Alisa Stojanović.

Neće izostati ni uobičajeni predlog za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Uredni i voditelj emisije: Željko Stefanović.

Radio Beograd 1, 15.30 

broj komentara 0 pošalji komentar
Vreme sporta i razonode Vreme sporta i razonode

Autor:
Željko Stefanović

13. marta 2020. godine, emisija obeležava 60 godina postojanja, što je svrstava u red najtrajnijih radio programa u našim i evropskim okvirima. Svih tih decenija bila je i ostala mamac za publiku koja prati sport, ali i aktuelnosti iz javnog i kulturnog života. [ detaljnije ]