Tribine

Poezija i banalnost – govori Vladimir Gvozden

U emisiji TRIBINE možete slušati izlaganje Vladimiar Gvozdena sa okruglog stola posvećenog temi „Poezija i banalnost”, koji je održan 31. avgusta u Biblioteci grada Novog Sada, a u okviru jedanaestog Međunarodnog novosadskog književnog festivala.

Od 29. avgusta do 2. septembra na više lokacija u Novom Sadu (Trg mladenaca, Biblioteka grada, Svečana sala SANU, Kafe Bistro, Klub Absolut, balkoni u Zmaj Jovinoj, Restoran Marina), Sremskim Karlovcima, Somboru, Bačkom Petrovcu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu, održan je jedanaesti Međunarodni novosadski književni festival. Preko 30 stranih pesnika (iz Francuske, Nemačke, Španije, Velike Britanije, Irske, Rusije, Meksika, Poljske, Mađarske, Rumunije, Danske i Bugarske) i preko 30 iz Srbije nastupilo je u središnjim programima Festivala, u koji je bilo uključeno i 15 prevodilaca, 20 mladih pesnika u Slem takmičenju, kao i 30 muzičara. Gost festivala bila je Danska sa pet pesnika: Tomas Boberg, Kristel Vinblad, Glen Kristijan, Pia Jul i Kamila Lefstrem, kritičar, priređivač.

U okviru tribinskog programa održan je okrugli sto o temi Poezija i banalnost na kojem su govorili filozofi, teopretičari književnosti i književni kritičari: Alpar Lošonc, Damir Smiljanić, Vladimir Gvozden, Kosta Strajnić, Milena Vladić Jovanov, Bojan Jovanović, Boško Tomašević, Kornelija Farago, Dragana Todoreskov, Zoran Đerić, Viktor Radun, Dragan Babić, Srđan Damjanović i Dragan Prole.

Sledećeg utorka, 20. septembra, nastavićemo emitovanje snimaka sa ovog skupa.

Urednica emisija Tanja Mijović.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије