Поп-рок азбучник - Канда, Коџа и Небојша

Група Канда, Коџа и Небојша (ККН) је основана 1991. године у Београду. Прву поставу су чинили Оливер Нектаријевић (вокал), Владислав Рац (бас-гитара), Растко Лупуловић (електрична гитара) и Стеван Димитријевић (бубањ). Необично име је симбиоза архаизама Канда (ваљда) и Коџа (много), а Небојша је име једног дечака, комшије тадашњег члана бенда.

Њихов први албум „Гуарда Тома!" из 1996. је мешавина студијских и снимака са концерата одржаних током 1995. године у Дому омладине, КСТ-у и клубу Битеф. Забележена је аутентична енергија и живост концертних наступа бенда ККН, а највећи хит са овог албума је постала песма „Природа". Убрзо, Растко Лупуловић одлази из бенда и монаши се у манастиру Дечани.

Следеће године бенд објављује да престаје са радом, а опроштајни концерт одржан је 11. маја 2001. у башти СКЦ-а. А онда 2003. године, Нектаријевић окупља нову екипу музичара у саставу: Ненад Пејовић (гитара), Никола Новаковић (гитара) и Бранислав Драговић (бас), али задржавају име групе. ККН снимају нови албум и издају га 2005. године, под називом „Прекиди стварности" за ПГП РТС и настављају са студијско - концертним радом. Следе албуми: "Девети живот" (2008), „Манифест" (2011), „Воља за ноћ" (2014)...

До сада су снимили 9 албума, наступали су и наступају широм региона, а ускоро ће обележити 3 деценије постојања.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво