Сваштара

Данас ће широм света бити обележен Светски дан заштите животне средине. Овогодишња тема је “Повезивање људи са природом’’, уз слоган “Ја сам са природом”. Циљ је мотивација људи да цене лепоту и значај природе, као и да учинe корак више да заштитe Планету коју делимо.

Званичан догађај којим се у Србији обележава овај дан је Конференција "Животна средина ка Европи", која ће бити одржана у Београду. Једна од тема је образовање о климатским променама за одрживи развој. О чему ће још бити речи на овом скупу, чућете од Ружице Зоркић Радичевић у 202 повода. Сазнаћете и како ће бити награђени чланови програма "Млади еко репортери".
Наш гласник Петар Протић ће нам открити шта су Сегвеј туре, организоване за разгледања Београда током туристичке сезоне пролеће лето. Провод и обилазак града на два точка потребно је унапред резервисати, а туре су могуће на енглеском, српском, руском и италијанском језику.
Први Сингидунум фест биће одржан 24. јуна на Калемегдану. Датум овог лепог догађаја је одабран како би био обележен вредан јубилеј, 195 година од дана када је формирана прва београдска општина. На теренима КК Партизан ће наступити десет музичких група, међу њима и Електрични оргазам, Ритам нереда, Директори, НБГ... Један од учесника, Прљави инспектор Блажа ће нам рећи кога још поред његових Кљунова публика може да очекује.
О свом животу, играма, успесима и каријери у рубрици "Много смо најјачи", говориће талентована кошаркашица Владинка Ерак, која игра на позицији центра.
Миодраг Стошић ће, како воли да каже, још једном ставити руку на панкреас и искрено прокоментарисати како се односимо према раду. Да ли и даље важи реченица: „Учи да не би морао много да радиш", у каквој су вези наши радни ставови и временска прогноза, дају ли политичари светле примере не стидећи се физичког рада, сазнаћете слушајући „Велики бљак".
„Да си жив и здрав" припрема Милена Милићевић и решава дилему да ли поштовати или кршити модна правила, како комбиновати боје, материјале и обућу... Подсетиће нас на златно правило да је, штагод одабрали, најважније да се у томе добро осећамо.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво