Огњен Ракчевић и Марко Челебић

Емисија о седмој уметности

У данашњој Филморами идемо у сусрет Мартовском фестивалу, који ће вероватно имати своје априлско издање. Тако је наш први данашњи гост доцент на Факултету драмских уметности и филмски продуцент Огњен Ракчевић. Наиме, у библиотеци Астрономске опсерваторије на Звездари недавно је снимљена играна реконструкција чувене шаховске партије велемајстора Светозара Глигорића из далеке 1953. која ће бити саставни део документарног филма „Глигорићева Мар дел Плата ‒ краљева индијска варијанта", о нашем најбољем шахисти свих времена.

Глумци Радомир Николић и Никола Крнета, заједно са маскерком Драганом Ињац, оживели су ликове Светозара Глигорића и Мигела Најдорфа, редитељ је Милан Тодоровић, а продуцент наш данашњи гост Огњен Ракчевић. Ракчевић и Тодоровић су већ сарађивали на филмовима „Тапавица" и „Генерал Светомир Ђукић", а овај другопоменути филм ће ускоро имати београдску премијеру на Мартовском фестивалу.

И други део емисије биће посвећен овом фестивалу јер ће у оквиру његовог ревијалног дела бити приказан филм „Један живот, један сан" Марка Челебића, који на посебан начин говори о историји и утицају омладинског и алтернативног позоришта ДАДОВ. Наш данашњи гост је иначе позоришни редитељ, демонстратор на ФДУ и уредник програма у ДАДОВ-у.

Сетићемо се и како је за наш програм говорио велики композитор Зоран Симјановић

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво