Младен Савковић и Емилија Гашић

Емисија о седмој уметности

У припреми је дебитантски дугометражни играни филм 78 дана младе редитељке Емилије Гашић, у продукцији Милоша Ивановића и Андријане Софранић Шућур. Овај пројекат биће представљен у Венецији, на радионици Bienalle College Cinema. Наиме, за време 77. Венецијанског међународног филмског фестивала, дванаест пројеката је одабрано за девето издање ове радионице, која ће бити одржана од 3. до 12. октобра. На радионицу је било пријављено 188 пројеката.

Овај филм ће кроз found footage жанр истражити одрастање генерација које су сазревале за време бомбардовања 1999. године. У средишту сценарија Емилије Гашић је прича о три сестре из малог места у Србији које снимају своју свакодневицу током НАТО агресије. За данашњу емисију из Њујорка се јавља редитељка Емилија Гашић, која ће говорити о овом филму, идеји, генерацији, животу у Америци.

Гост данашње емисије биће Младен Савковић, пр. Института Сервантес, који и сам има свој блог о култури и уметности Кључаоница. Биће речи о томе, али понајвише о филмским активностима Института Сервантес, које су успешно спроводили и за време ванредне ситуације.

Такав је и програм који је у току - бесплатни филмски циклус ЛГБТ+ на шпанском, који чине филмови из Шпаније и Колумбије, као и један документарац у мексичко-америчкој копродукцији.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво