О историјским, политичким и културним везама Србије и Русије

Говоре: Славенко Терзић и Владислав Јовановић

Односи Србије и Русије данас су на историјски највишем нивоу, одликују се динамичном сарадњом на свим пољима, подршком и разумевањем, а Србија је посебно захвална Русији на чврстој и доследној подршци њеном територијалном интегритету и суверенитету и напорима да се питање КиМ реши мирним и дипломатским средствима - изјаве су српских највиших званичника.

Србија је важна држава региона, имајући у виду географски положај и компликовану недавну историју после распада Југославије.

Нема сумње да се суочава са притисцима „седења на две столице".

Руски малигни утицај на Србију манифестује се кроз културне везе, пропаганду, енергетику и јачање сарадње у области одбране, везе са православном црквом и заједничку словенску културу, наводи се у извештају америчког Сената.

Ипак, Русија и њен председник Владимир Путин уживају велику, ако не и највећу популарност у Србији која је виђена као главни руски савезник на Западном Балкану.

Колику важност и значај у успостављању добре сарадње имају лични односи, каква је улога и колики је утицај појединаца у међународној комуникацији на високом државном нивоу?

Говоре: Славенко Терзић бивши амбасадор у Руској федерацији и Владислав Јовановић, некадашњи амбасадор у Уједињеним нацијама.

Аутор Душанка Петровић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво