Читај ми!

Пројекат Cov2soul - о ковиду и души

У Србији број заражених ковидом 19 опада. Томе је највише допринела масовна имунизација. У складу с тим, кризни штаб је попустио ригидне мере, поново се пуне кафићи, тржни центри и туристичке дестинације. Може ли опште опуштање скупо да нас кошта, има ли ризика од новог таласа вируса или је епидемија на почетку свог краја? На ова питања одговара епидемиолог др Радмило Петровић.

Постковид је феномен који је присутан готово колико и ковид, али о њему се и даље много мање говори и много мање зна. Од свих текстова, мишљења, коментара који се баве вирусом, у тек пар процената се говори о последицама болести. Још ређи су научни текстови који се баве менталним здрављем особа које су прележале ковид. Мод покровитељством Фонда за науку у току је велико истраживање баш на ову тему. О ковиду и души разговарамо са руководиоцем овог пројекта проф др Нађом Марић.

Награде за лепоту говора "Радмила Видак" - овогодишњим добитницима Марији Митровић Јокић и Александру Божовићу данас ће бити уручене у згради Радио Београда, као и посебно признање за дугогодишње неговање лепоте говорног израза Стаки Новковић. О значају и неговању језичке културе и говора, тим поводом разговарамо са добитницима признања.

Фудбал без публике је као торта без шлага. То осећају и навијачи, али много више фудбалери на терену. Како је без 12-ог играча и о томе у данашњем Магазину.

Аутор: Ана Томашевић

број коментара 0 Пошаљи коментар